Осигурана будућност руског Лазаревом граду

Руска хуманитарна мисија уз подршку града Крушевца свечано је у Хемијско-технолошкој школи пустила у рад два пројекта Паметну учионицу руског језика и Руски кутак.

Задатак пројекта Паметна учионица има за циљ да у Републици Србији побољшања квалитет извођења наставе руског језика. Сличан пројекат већ је реализован у гимназији „Светозар Марковић“ у Нишу.

Истовремено са пројектом Паметна учионица руског језика у Крушевцу реализован је и пројекат Руски кутак који има за циљ задовољавање потреба житеља Крушевца за књигама и материјалима на руском језику, а такође стварање простора и амбијента, доступног свим љубитељима руске културе књижевности.

У Крушевац је допремљено преко 450 наслова руских аутора у издању најеминентнијих издавачких кућа Москве и Санкт Петербурга. Дистрибуција књига реализована је уз подршку амбасаде Руске Федерације у Републици Србији.

За потребе реализације овог пројекта реконструисано је готово 30 посто саме Хемијско-технолошке школе, те је као резултат изникао један од најсавременијих простора у Републици Србији, намењен учењу руског као страног језика, као и Руски кутак.