“Мобилна клиника” РХМ, стигла је у Општину Шид

Град Шид и његова околина су чувени по својим невероватно живописним пејзажима, а на дохват руке одавде налази се Фрушка гора, најстарији национални парк у Србији. Туристи долазе овамо због свежег ваздуха, тишине и локалних знаменитости. “Мобилна клиника” Руске хуманитарне мисије је стигла у Општину Шид, практично на границу са Хрватском, како би помогла онима који стално живе овде.

Нажалост, треба још и те како порадити на приступачности здравствене заштите у општини, те су се стога мештани веома обрадовали што имају могућност да искористе указану прилику. Руско-српска лекарска екипа је за три дана обишла девет насељених места, где је укупно примљено преко 150 људи. Поред уобичајених тегоба, овог пута смо имали посла и са посебним случајевима, где су се упити тицали хроничних и урођених обољења. Лекари су успешно обавили свој задатак, потврдивши још једном највише стандарде и ефикасност у било каквим условима.

Екипа на челу са доктором Виктором Белинским посвећује пажњу свакоме, врши дијагностику, консултује, даје све неопходне препоруке; док са своје стране пацијенти, углавном старије животне доби, желе лекарима да буду здрави као дрен!