“Мобилна клиника” Руске хуманитарне мисије завршава са радом у три општине у Србији

Две недеље су пролетеле у даху и дошао је тренутак да се “Мобилна клиника” Руске хуманитарне мисије опрости од Србије и дивних људи који у њој живе. Екипа руских и српских доктора на челу са Виктором Белинским, лекаром из одреда “Центроспас” (иначе, најбољи лекар Министарства за ванредне ситуације РФ у 2020. години!), овог пута је радила у Сремском округу Аутономне покрајине Војводине.

За то време “Мобилна клиника” је посетила три општине – Руму, Шид и Ириг, обишла 25 насељених места и обавила преко 450 прегледа.

Готово петсто људи је искористило прилику да им потпуно бесплатно буде указана стручна медицинска консултативна помоћ, и то без обзира имају ли код себе књижицу, личну карту или неки други документ. Као и обично, најчешће су нам се јављали старији људи, слабо покретни, са хроничним обољењима и старосним деформацијама. Поред тога, на молбу чланова породица непокретних пацијената, наши лекари су обавили и неколико кућних посета.

Резултати рада “Мобилне клинике” добијају највише оцене, што од пацијената, што од представника здравствених установа. Српски лекари ће у првом лицу поделити своје утиске, и то у нашој финалној репортажи.

Захваљујемо свима који су нам помогли да реализујемо и ову фазу пројекта: удружењу “Народна дипломатија”, лекарима и медицинском особљу, као и становницима све три општине! Желимо вам добро здравље, па се гледамо у неким новим сусретима!