Oтворена међународна научна конференција на ФПН

Међународна научна конференција на тему „Култура, нација, држава- проблеми идентитета у контексту савремене политике“ отворена је на Факултету политичких наука у Центру за руске студије уз подршку Руске хуманитарне мисије. Конференцију организују Институт за политичке студије у Београду, Белгородски национални истраживачки универзитет (Руска федерација) и Центар за руске студије ФПН-а. Учеснике су поздравили Владислав Анатољевич Кучмистиј (Владислав Анатолъевич Кучмистый), Синиша Атлагић и Живојин Ђурић.
Професор Факултета политичких наука у Београду Синиша Атлагић изразио је посебну захвалност проректору Белгородског универзитета на подршци при организацији овог међународног скупа. „Ми као релативно млад центар још увек немамо капацитете да самостално организујемо овакве конференције и због тога нам је изузетно драго што смо добили прилику да угостимо наше колеге са руског Универзитета“, истакао је Атлагић.
Директор Института за политичке студије Живојин Ђурић указао је на то да је идентитет комплексна психолошка појава која захтева интердисциплинарни приступ. „Вештачки се стварају нове нације и идентитети што додатно компликује политичку ситуацију савременог света“, рекао је Ђурић.
Проректор за међународну сарадњу Белгородског државног национлног истраживачког универзитета Владислав Анатољевич Кучмистиј навео је да живимо у епохи глобализације где је међународна сарадња од изузетне важности. „Испуњени су сви предуслови да отпочнемо заједничку сарадњу и нађемо адекватан приступ за решавање постојећих проблема“, закључио је Кучмистиј.