Представници града Клина у узвратној посети Бачкој Паланци

Представници Клинског муниципалног рејона Московске области, од 19-21. октобра боравили су у Бачкој Паланци а поводом свечаности посвећених прослави 20.октобра, дана ослобођења Бачке Паланке. Ова посета имала је карактер узвратне и завршне, у оквиру припрема за потписивање споразума о братимљењу између градова Клин и Бачка Паланка. Сарадња између градова и локалних самоуправа званично је отпочела у августу месецу када је делегација Општине Бачка Паланка боравила у Клину, а велику улогу у успостављању ове сарадње одиграло је Регионално представништво Руске хуманитарне мисије на Балкану.

Програм узвратне посете представника града Клина обухватао је присуствовање на свечаној седници Скупштине Општине Бачка Паланка, као и низа манифестација посвећених прослави 20. октобра. Посета представника града Клина, Заменика градоначелника госпође Неле Тимофејеве, саветнице градоначелника за културу и информисање, госпође Оксане Кутилове и члана регионалне думе, госпође Елене Хрустаљове, била је прилика за упознавање са привредим, културним и спортским потенцијалима Општине Бачка Паланка.

У официјелном делу, са представницима Општине Бачка Паланка, Председником, господином Браниславом Шушницом и господином Дарком Божовићем, директором Установе за спорт и рекреацију “Тиквара”, иначе домаћином делегације из Руске Федерације, договорени су приоритетни правци развоја сарадње, превасходно у области спорта, туризма и културе. Делегација Клинског муниципалног рејона искористила је прилику и да поводом Дана ослобођења Бачке Паланке положи венце на гроб војницима Црвене армије погинулим у ослобађању Бачке Паланке 1944. године.