Пројекат “Регионални форуми страних дипломаца Русије”

Корпоративна непрофитна организација Асоцијација дипломаца широм света
Регионални форуми иностраних дипломаца Русије

Саопштење за јавност

Пројекат “Регионални форуми страних дипломаца Русије” има за циљ интензивирање рада са (дипломцима) алумни и алумни удружењима изван Руске Федерације, одржавањем регионалних алумни састанака у којима ће учествовати челници Алумни удружења, истакнути дипломци, јавне личности и универзитети Руске Федерације.

Догађаји (изложбе универзитета, тренинзи, семинари) организовани током Форума дипломаца присуствоваће представници универзитета, руководиоци удружења дипломаца руских (совјетских) универзитета из Русије и страних земаља, лидери невладиних организација, студенти и студентска удружења. Учесници ће добити идеју о методама рада са дипломираним студентима и њиховим удружењима, као и састанцима који ће са собом донети циљ да помогну у повећању пословних и хуманитарних веза дипломаца са Русијом и њиховим универзитетима, формирању међународних пројеката и повећању прилива страних студената на руске универзитете.

Програм ће укључивати теме као што су: правни аспекти стварања и развоја алумни удружења (дипломаца); запошљавање страних студената на руске универзитете; интеракција са пословним заједницама; разматрање проблема и ефикасних начина за промовисање запошљавања страних студената; формирање и одржавање базе података дипломираних студената. Руски универзитети ће моћи да представе своје образовне програме, програме размене студената, међународне догађаје и пројекте.

Главни циљеви пројекта су промоција руског образовања, јачање позиције руског језика у иностранству и развој компетенција међу универзитетским особљем, лидерима удружења, студентима у правцу рада са иностраним дипломцима, иностраним студентима, удружењима дипломираних студената. Пружање методичке, консултантске и информативне помоћи, укључујући и правна питања. Информисање јавности о резултатима и напретку пројекта уз учешће руских и страних медија.

План одржавање форума:
10. – 15. мај – Либан;
14. – 15. мај – Сирија;
28. – 30. јун – Србија;
27. – 29. септембар – Лаос.

Избор места одређен је актуелним стварањем и развојем удружења дипломираних студената у овим земљама. Пројекат “Регионални форуми страних дипломаца Русије” спроводи се уз подршку Фондације за председничке грантове, Федералне агенције за заједницу независних држава, сународника који живе у иностранству и међународне хуманитарне сарадње (Россотрудницхество) и Федералне агенције за питања младих (Росмолодезх).

Контакт за комуникацију
Churgulia Lasha
шеф прес службе
Tel .: +7 (919) 77 88 987, +7 (916) 162 3232
E-Mail: press@alumnirussia.org

https://www.alumnirussia.org