Руска хуманитарна мисија на конференцији о миграцијама у Београду

Генерални директор „Руске хуманитарне мисије” Јевгениј Примаков учествоваће у Београду на међународној конференцији „Миграције: правни, безбедносни, демографски и социо-економски проблеми”.

Генерални директор „Руске хуманитарне мисије” Јевгениј Примаков учествоваће на међународној конференцији „Миграције: правни, безбедносни, демографски и социо-економски проблеми”, која ће бити одржана 5. и 6. новембра у Београду, преноси „Взгляд”.

Организатори конференције су водеће државне и образовне институције Србије које раде у области хуманистичких наука: Института за упоредно право, Институт за криминолошка и социолошка истраживања Универзитета у Београду (Правни факултет), Универзитета у Новом Саду (Правни факултет).

Са руске стране суорганизатор је аутономна непрофитна организација за подршку хуманитарним програмима „Руска хуманитарна мисија” (РХМ). Планирано је да на форуму наступа генерални директор РХМ, међународни колумниста, унук бившег премијера Русије Јевгениј Примаков.

На конференцији ће такође учествовати и представници званичних српских власти: Министарства правде, Министарства за социјалну заштиту, Министарства просвете, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова. Такође, на догађају ће присуствовати представници академског света из Немачке, Италије и других земаља.

Дводневни програм обухвата расправу о научним компонентама проблема и проналажењу практичних решења. Планиран је наступ око 40 говорника из пет земаља.