Руска хуманитарна мисија отвара „Руски кутак“ у Библиотеци „Вук Караџић“ у Ковину

У Библиотеци „Вук Караџић“ у Ковину 06. фебруара 2018. године, биће одржана церемонија свечаног отварања пројекта „Руски кутак“, реализованог у сарадњи ове установе са „Руском хуманитарном мисијом“.

После отварања „руских кутака“ у Београду, Нишу, Зрењанину, Крушевцу, Белој Цркви, Медвеђи и Ковин ће се сврстати у ред градова обухваћених великим пројектом Руске хуманитарне мисије „Руски кутак“, усмереним на увећавање и оплемењивање књижног фонда на руском језику у Републици Србији.

Специфичност пројекта у Ковину је та, да ће „Руски кутак“ при Библиотеци „Вук Караџић“ имати један од највећих фондова дечије књиге на руском језику у Републици Србији и на Балкану.

Осим тога, књижни фонд ове библиотеке ће бити обогаћен и делима класичне и савремене руске литературе, који ће бити на располагању свим грађанима Ковина и Јужнобанатског округа.

Почетак свечаности поводом отварања „Руског кутка“ у Ковину планиран је за 06.02.2018. године у 11:00 часова у свечаној сали Скупштине општине Ковин, ЈНА бр.5, док је церемонија свечаног отварања „Руског кутка“ планирана за 12:00 часова у Библиотеци „Вук Караџић“, Цара Лазара бр.100 у Ковину.

Улаз слободан.

Представницима медија биће омогућено интервјуисање од организатора и почасних гостију свечаности.