У Бачкој Паланци отворен први “Дечији центар руског језика” у Србији

У четвртак, 23 новембра 2017 године у Предшколској установи „Младост“ у Бачкој Паланци одржана је церемонија свечаног отварања “Дечијег центра руског језика”. Церемонији су присуствовали Председник Општине Бачка Паланка, господин Бранислав Шушница, Председник Скупштине општине Бачка Паланка, господин Мита Лачански, директор Руске хуманитарне мисије Алексеј Полковников са сарадницима, представници Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, као и многобројни гости из културног и јавног живота града Бачка Паланка и Аутономне покрајине Војводине.

Пројекат “Дечији центар руског језика” реализован је у оквиру ширег пројекта „Паметна учионица руског језика“ који Руска хуманитарна мисија реализује у Републици Србији. До сада су „Паметне учионице руског језика“ већ отворене у Гимназији „Светозар Марковић“ у Нишу и Хемијско-технолошкој школи у Крушевцу, а отварање “дечијег центра руског језика” у Бачкој Паланци представља продужетак иницијативе и рада „Руске хуманитарне мисије“, усмерене на побољшавање квалитета изучавања и предавања руског језика у Републици Србији.
Пројекат у Бачкој Паланци „Руска хуманитарна мисија“ је реализовала у сарадњи са Филолошким факултетом Универзитета у Београду, Предшколском установом „Младост“ из Бачке Паланке, а уз подршку Општине Бачка Паланка.

Рад „Дечијег центра руског језика“ у Бачкој Паланци је усмерен на учење руског језика међу децом предшколског узраста, за шта је „Руска хуманитарна мисија“ заједно са катедром за славистику Филолошког факултета Универзитета у Београду припремила потпуно нови програм учења руског језика, намењеног деци, млађој од 7 година. Са циљем стварања јединственог простора за учење руског језика намењеног предшколцима, комплетно је реновиран и опремљен дечији вртић „Лептирић”.